Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

PIXLR-O-MATIC

Λόγω σχολής , άρχισα να ασχολούμαι πολύ με το θέμα της φωτογραφίας. Η πρώτη φορά που πραγματικά με μάγεψε η συγκεκριμένη τέχνη ήταν όταν είδα για πρώτη φορά να εμφανίζεται φωτογραφία στον σκοτεινό θάλαμο. Ήταν πραγματικά σαν μαγικό! Εκεί που δεν υπήρχε τίποτα , ένα άσπρο χαρτί, σιγά σιγά έκαναν την εμφάνισή τους φόρμες και μορφές δημιουργώντας μια εικόνα. Δεν περιμένεις να σε μαγέψει τόσο. Το έχω δει σε ταινίες, μιλούσα με τους φίλους μου για τις δικές τους φωτογραφίες και το πως τις εμφάνισαν αλλά δεν περίμενα με τίποτα ότι όταν πρωτόβλεπα αυτή τη διαδικασία θα με μάγευε τόσο. Έτσι και κόλλησα!!
Λατρεύω τις φωτογραφίες!Μ' αρέσει να παίρνω φωτογραφίες,να εμφανίζω το φιλμ,να τις τυπώνω!Μ' αρέσουν οι αναλογικές,οι ψηφιακές,οι polaroid, οι lomo...μ' αρέσουν όλες! Αγόρασα λοιπόν (με αφορμή πάντα τη σχολή) μια πολύ ωραία ψηφιακή, μετά μια lomo,μετά μια αγαπημένη φίλη μου έκανε δώρο μια polaroid πλάτη για την lomo καθώς και μια παλιά ψηφιακή! Τώρα,λοιπόν, είναι η σειρά της polaroid!
Έψαχνα λοιπόν στο internet ότι μπορούσα να βρω για φωτογραφικές και για επεξεργασία εικόνας και έπεσα επάνω σε μια πολύ καλή εφαρμογή που σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί με τους 3 αναγνώστες του blog (οι 3 φίλες που φτιάξαμε μαζί το blog!)! Λέγεται PIXLR-O-MATIC! Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει τρεις βασικές επιλογές effects,overlays και borders. Τι σημαίνουν αυτά?!
Ας ξεκινήσουμε από τα effects. Σ' αυτήν την επιλογή μπορείς να αλλάξεις το χρώμα της φωτογραφίας σου και το στυλ, δηλαδή μπορείς από μια κανονική φωτογραφία να την κάνεις να φαίνεται παλιά ή polaroid ή lomo ή ότι άλλο θες. Μπορείς να μαλακώσεις το χρώμα,να το κάνεις σε αποχρώσεις του κίτρινου, του μπλε, του μαύρου!


Στη δεύτερη κατηγορία , overlays , αλλάζεις το φως. Μπορείς να προσθέσεις αχτίνες ήλιου ή να κάνεις να φαίνεται σαν να έχει καεί λίγο το φίλμ και έχει αλλοιώσει την φωτογραφία.

Στην τρίτη και τελευταία κατηγορία , borders, μπορείς να προσθέσεις γύρω από τη φωτογραφία μια "κορνίζα". Δεν εννοώ αυτά τα αισχρά που έχουν τα κινητά με το κεφάλι ενός χιμπατζή αλλά για άσπρο περίγραμμα ας πούμε ή μαύρο ή να χαλάει η φωτογραφία στις άκρες.

Εάν το θέλετε αυτό το πρόγραμμα και έχετε google chrome δεν χρειάζεται να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας αλλά μπορείτε να το βάλετε στο google chrome από τα applications που έχει.Θα πρέπει να πάτε στις ρυθμίσεις,επιλογές,επεκτάσεις και αποκτήστε περισσότερες επεκτάσεις, βάλτε στην αναζήτηση pixlr-o-matic και πατήστε προσθήκη!
Εάν πάλι δεν έχετε google chrome μπορείτε να μπείτε στην σελίδα αυτή http://download.cnet.com/Pixlr-o-matic/3000-2192_4-75563159.html και κατεβάστε το στον υπολογιστή σας!
Καλό κάψιμο!

2 σχόλια:

  1. Πολύ χρήσιμη σελίδα! Σ' ευχαριστούμε πολύ!!! Θα τη χρησιμοποιήσω οπωσδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την κατέβασες ήδη!!Να φτιάξεις φωτογραφίες σαν Polaroid και να τις κολλησεις σαν ημερολόγιο στο καινούριο σου τετραδιακι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή